diumenge, 27 de desembre del 2009

Pac 2.5 miniprojecte; INTRODUCCIÓ

La informàtica i els ordinadors posseeixen una gran capacitat d’interacció, i esdevenen un element de motivació i de dinamització dels processos d’ense¬nyament i d’aprenentatge.
Sens dubte es tracta d’un instrument potent posat a disposició de l’educació; però és important subratllar que no s’ha creat per a la mateixa, de manera que caldrà adaptar-la a les exigències i peculiaritats del procés educatiu ( en aquest cas educació infantil)..
Per les característiques tècniques i científiques que té (rapidesa de processament, memòria gairebé il•limitada, flexibilitat en la presentació de resultats,..) es pensà que hauria de tenir un VALOR EDUCATIU: Les TIC han de ser presents en les activitats del currículum
Els nens i les nenes, cada dia més, utilitzen un nou llenguatge pels mòbils, per l’ordinador, etc. És el dia a dia d’una nova realitat, tot i que encara no ho és per a tothom i en aquesta activitat estem parlant de nens i nenes de 4 anys.
Els mestres no podem estar al marge d’aquest fenomen i cal que ens connectem i utilitzem aquest nou recurs que s’està implantant a unes velocitats vertiginoses. Actualment hi ha molts mestres que dia a dia s’esforcen per introduir les noves tecnologies a les escoles, fan un esforç per entendre la nova realitat social que viuen els nostres alumnes i la integren a l’aula per tal que les activitats que en ella es realitzin siguin significatives i pròximes a tots els nens i nenes.
Es posa en relleu la necessitat d’abordar els problemes que planteja el nostre alumnat des d’una perspectiva interdisciplinària, col•laborativa i amb el suport de les noves tecnologies; perquè és molt important que treballem en el dia a dia traient el màxim de profit a totes les possibilitats que se’ns obren en aquest medi de les noves eines comunicatives.
Cal que, donat que tot canvia tan ràpidament, ens creiem que com a mestres i com a persones que eduquem, el nostre paper és el de transmetre el bon ús de les tecnologies als infants que tenim a l’escola per tal que ells i elles siguin capaços en un futur d’aprendre a resoldre els seus problemes utilitzant de la millor manera possible totes les eines que tinguin al seu abast.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada